Baanbrekende Vending-oplossing

VALINA++ stuurt complete Vending-automaat aan

Hoe mooi zou het zijn om een complete vending-automaat aan te sturen met alleen een VALINA-betaalterminal? Het goede nieuws is dat Q-Vend dit nu mogelijk heeft gemaakt. Op de ‘Contactdagen Bakker Slager Traiteur Vis- en Kaashandel’ laat Q-Vend in samenwerking met Kreda Automaten deze primeur zien. Lees hieronder meer over de werking en vele voordelen hiervan.

Gebruiksgemak

Doordat nu alle handelingen op 1 device kunnen worden uitgevoerd, kan er nooit meer verwarring voor de consument ontstaan bij de bediening van de automaat. Maak op het kleuren touchscreen van de VALINA eenvoudig een productkeuze en reken deze ook direct op de betaalterminal af. Sneller en simpeler kan niet!

Hoe de klant de productkeuze kan maken, kun je geheel naar eigen wens inrichten. Zo kun je een (numeriek) toetsenbord op het scherm van de VALINA tonen. De klant kan het gewenste vakje van de automaat kiezen waarna dit product door de automaat geleverd wordt. Dit is geheel vergelijkbaar met de werking van traditionele vending-automaten en werkt efficiënt en snel.

Een alternatief kan zijn om producten op het scherm van de VALINA te tonen. Zo kiest de klant niet voor een specifiek vak, maar voor een product waar hij of zij zin in heeft. De producten kunnen opgedeeld worden in categorieën zodat de leesbaarheid van het scherm goed gewaarborgd blijft. Zo kun je bijvoorbeeld ‘Brood’ als categorie selecteren en hierna de productkeuze ‘Croissant’, ‘Chocoladebroodje’, ‘Broodje kaas’ en ‘Broodje gegrilde groenten’ aanbieden. Groot voordeel is dat de automaat de volgorde van uitgifte per product bepaalt. Hierdoor zullen er minder lege vakken zijn, wat de aantrekkelijkheid van de automaat vergroot en waardoor de omzet zal groeien.

Lage transactiekosten en minder rijen

Een mooie extra functionaliteit is het winkelmandje. Net zoals in de supermarkt of webshop, kun je op de VALINA nu ook meerdere producten aan 1 bestelling toevoegen. Je klanten kunnen vrienden, collega’s of familieleden ook wat lekkers uit de automaat aanbieden. Vervolgens kan dit eenvoudig in 1 transactie afgerekend worden. Dat betekent dat er maar 1 keer transactiekosten in rekening gebracht worden, waar er normaal meerdere losse transacties zijn (met de bijbehorende kosten). Ook gaat het sneller, doordat de automaat meerdere producten in 1 betaalsessie gaat leveren. Dat levert minder rijen op en meer blije klanten.

Ruimtebesparend

Weinig ruimte om een vending-automaat te plaatsen? Dat is met deze oplossing ook geen probleem meer! Door de speciaal ontwikkelde aanbouwbehuizing van Q-Vend wordt de automaat maar een paar centimeter breder. Hierdoor verlies je weinig ruimte.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Kreda Automaten of met Q-Vend!