Een Technisch Directeur bij Q-Vend

Met Peter Rietkerken bieden we weer extra toegevoegde waarde

Op 2 januari dit jaar stapte Peter Rietkerken het kantoor van Q-Vend binnen. Alsof hij nooit weggeweest was. En eigenlijk is dat ook zo. Want het pand in Ridderkerk was tot 2012 de thuisbasis van Quality Equipment Benelux B.V. (QEB). Hier begon Peter in 1989 als software ontwikkelaar van betaaloplossingen. Het betekende de basis voor een langdurig marktleiderschap met cashless betaaloplossingen en pinautomaten. Het succes kwam vooral door klanten en dealers echt centraal te zetten. In zijn rol van Technisch Directeur ontwikkelde Peter ook pas na eerst goed te hebben geluisterd.

Van Melkrobot naar kassa-oplossing

Het succes van Quality Equipment leidde tot de overname door Worldline, destijds onderdeel van het beursgenoteerde ATOS. Peter ging bij Worldline verder als COO (Operationeel Directeur). Na bijna 3 jaar begon het echter te kriebelen eens buiten de branche te gaan kijken.

Zo kwam hij terecht bij Lely, een puur Hollands familiebedrijf en toonaangevend in automatiseringsoplossingen voor landbouw. Een prachtig bedrijf, maar ook groot en daardoor best wennen. Toen Quarto Betaalsystemen, ook een partner van QE en Worldline, belde om bij hen Technisch Directeur te worden, was de verleiding te groot. Peter besloot opnieuw zijn passie voor betaalsystemen te volgen.

Quarto Betaalsystemen

En haar overname door Twelve

Quarto was vergelijkbaar met QE, qua omvang, aanpak en klanten. In 2018 werd Quarto overgenomen door Twelve. Twelve is marktleider in betaaloplossingen voor sportkantines, stadions en evenementen. Voor Twelve was Quarto de aanvulling om ook andere markten te kunnen bedienen: cateraars, ziekenhuizen, onderwijs en het OV. Het bedrijf verdubbelde ineens in personeel. Snel, dynamisch, heel jong, maar ook een veelheid aan oplossingen en aandachtsgebieden. Dat moet je wel liggen.

"Bij Q-Vend zijn de lijnen met de klant superkort. Zo kan ik echt de verantwoordelijkheid nemen voor hun tevredenheid."

En toen belde Q-Vend

Met één focus: de beste betaaloplossing voor onbemande verkoopomgevingen

Toeval? Misschien. Maar hoe mooi is het om op het juiste moment, in een uitdagende functie binnen je geliefde werkgebied aan de slag te kunnen? Naast de Directeur waar je al bijna 25 jaar mee hebt samengewerkt en in het pand waar een groot deel van die historie ligt?

Peter is technisch verantwoordelijk voor de Valina en gerelateerde diensten. Hij spart met Worldline over functionaliteiten en wensen. Die lijnen zijn ultrakort. Worldline zit maar één verdieping lager..... Hij helpt businesspartners met het soepel integreren van de Valina en begeleidt hen bij de implementatie van projecten.

Peter: "Het is supergaaf om direct klanten te kunnen helpen met dienstverlening en oplossingen die hen tevreden maken. En dat ook nog vanaf de plek waar het allemaal begonnen is."

Meerdere businesspartners kennen Peter goed. Ken je hem nog niet, dan zul je hem snel ontmoeten.

We wensen Peter dan ook alle succes en vooral veel plezier!